U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka u srijedu navečer je otvorena izložba “Iz trbuha diva”, koja putem djela iz fundusa muzeja te radova pozvanih umjetnika analizira odnos umjetnosti i industrije 20. stoljeća.

Umjetnici su na različite načine pristupili pojmovima industrijskog i postindustrijskog okruženja, u razdoblju od jačanja koncepta industrijkog razvoja kroz tvornice do njihova gašenja u tranzicijskim procesima.

 

  • Naslov izložbe kustosice Ksenije Orelj proizlazi iz projekta Luize Margan “Within the Giant’s Belly” o statusu nekadašnjeg riječkog brodogradilišta 3. maj.

 

Prema najavama iz MMSU, ovo bi mogla biti posljednja izložba ovog muzeja u sadašnjem izložbenom prostoru u ulici Dolac, prije preseljenja u novi prostor u kompleksu Rikard Benčić.

Izložba ostaje otvorena do 7. rujna.

Komentiraj

FOTO:HINA / Miljenko KLEPAC
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.