Otvoren natječaj za domaćinstvo EuroBasketa 2017.

0
1
Zarko Basic/PIXSELL

Od 1. listopada do 2. studenog 2015. godine trajat će kandidacijsko razdoblje za potencijalne domaćine sljedećeg EuroBasketa, odlučili su članovi Odbora FIBA Europe na sastanku u Lilleu.

S obzirom na uspješnost ovogodišnjeg EuroBasketa, za čiju su organizaciju pohvale predsjednika FIBA Europe Turgaya Demirela dobile sve četiri zemlje domaćini (Francuska, Hrvatska, Njemačka, Latvija), budući kandidati će imati na raspolaganju tri opcije: moći će se samostalno kandidirati za organizaciju cijelog turnira; druga mogućnost je kandidatura za domaćinstvo jedne skupine i finalnog dijela, tzv. nokaut-faze od osmine finala nadalje; treća mogućnost je kandidatura za domaćinstvo jednoj skupini u prvoj fazi natjecanja, kao što je ove godine bio slučaj s Hrvatskom, Njemačkom i Latvijom.

Po završetku kandidacijskog razdoblja posebne će komisije obići sve države koje će se kandidirati te svoja izvješća predstaviti na sljedećoj sjednici Odbora FIBA Europe, koja će biti održana 11. i 12. prosinca, a na kojoj će biti donijeta odluka o domaćinu EuroBasketa 2017. godine.
Na sastanku u Lilleu odlučeno je da će već od sljedećeg EuroBasketa momčadi imati na raspolaganju dodatni dan odmora u grupnoj fazi natjecanja te još jedan dan više između prvog dijela i nokaut faze. Ta je odluka donesena nakon što su igrači mnogih reprezentacija istaknuli nezadovoljstvo previše zgusnutim rasporedom utakmica na ovogodišnjem EuroBasketu.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here