Naoružani policajci počeli su evakuirati stanovništvo nakon što je na licu mjesta otkriven natrijev cijanid, nekoliko dana nakon velikih eksplozija u tom 15-milijunskom gradu koje su usmrtile 85 osoba i izazvale požare koje vlasti pokušavaju obuzdati već tri dana.

“Zbog širenja otrovnih supstanci, stanovništvo blizu te zone pozvano je na evakuaciju”, objavila je Xinhua.

Kineski mediji javili su da se zona evakuacije proteže na tri kilometra od mjesta eksplozija, prenosi agencija AFP.

Nije objavljeno kakav rizik za stanovništvo predstavlja udisanje otrovnih plinova.

Kineska televizija CCTV javila je da je na tom području u subotu zabilježeno sedam manjih eksplozija, čiji uzrok nije poznat. Državni mediji javili su da još uvijek gori nekoliko manjih požara.

Prema najnovijim podacima, u eksplozijama koje su zatresle i zgrade udaljene više kilometara, poginulo je 85 osoba, a 721 je ozlijeđena, od kojih je 33 u teškom stanju. Među poginulima je i 21 vatrogasac.

Tianjin, koji se nalazi 140 km jugoistočno od Pekinga, jedan je od najvećih gradova u zemlji s gotovo 15 milijuna stanovnika.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.