NAKON ŠTO JE DAMIR KRSTIČEVIĆ morao otkazati put u Sarajevo, postalo je jasno da bi njegovo operativno funkcioniranje u Vladi moglo postati vrlo otežano te da bi se njegov slučaj mogao prometnuti u najveći kadrovski problem premijera Andreja Plenkovića

Ime hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića spominje se u predmetu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji se vodi pod brojem KT-RZ-192/06. u kojem su osumnjičeni Tihomir Blaškić, Stanko Sopta, Damir Krstičević, Marijo Petrović i više NN-a, odnosno nepoznatih vojnika. Kazneno djelo za koji su osumnjičeni vodi se kao ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 175. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Riječ je o zločinima, kako se navodi, ubojstva najmanje 32 civila i najmanje devet vojnika vojske Republike Srpske počinjenima tijekom 1995. na području Jajca i Donjeg Vakufa, a službeno ih vodi Posebni odjel za ratne zločine u predmetu koji se vodi i pod brojem T 20 O KT-RZ 003228 06.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakOKRUGLI STOL: Važnost i značenje antimobbing protokola u radnim odnosima u Hrvatskoj
Sljedeći članakDONALD TRUMP: ‘Bit ćete ponosni na svog predsjednika, vrijeme je da se ujedinimo kao nacija’
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.