Više od 150 letova iz Londona i prema zračnim lukama Gatwick i Heathrow u glavnome gradu Velike Britanije otkazano je u ponedjeljak zbog oluje Katie praćene snažnim vjetrom koja je pogodila jug Engleske.

“Zbog silovitih vjetrova koje je izazvala oluja Katie, letovi kasne, a neki su danas otkazani”, objavile su vlasti zračne luke Heathrow, najveće u toj zemlji.

Otkazano je pedesetak letova u dolasku i više od 80 drugih u polasku iz Londona do 15 sati u ponedjeljak, kada završava produljeni vikend zbog uskrsnih blagdana za brojne Britance i turiste.

U zračnoj luci Gatwick otkazano je ukupno dvadeset pet letova.

Oglašen je narančasti stupanj uzbune zbog snažnih vjetrova na jugoistoku Engleske i u Londonu. Udari vjetrova prelazili su mjestimice na južnoj obali Engleske 170 kilometara na sat.

Zatvoren je za promet most na Temzi na jugoistoku Engleske te most Severn koji povezuje Englesku i Wales, objavile su autoceste.

Oluja Katie je ostavila bez struje najmanje 2000 kućanstva tijekom sat vremena u okruzima Sussex, Surrey i Kent.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.