Bosanskohercegovački političar i medijski tajkun Fahrudin Radončić uhićen je u utorak u Sarajevu po nalogu tužiteljstva Bosne i Hercegovine koje ga sumnjiči za ometanje pravosuđa.

Kako je priopćeno iz državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), čiji su pripadnici i uhitili Radončića, on je priveden u okviru istrage koja se vodi pod nazivom “Lutka 2”.

Riječ je o istrazi povezanoj s procesom protiv kriminalne organizacije na čijem je čelu Naser Keljmendi kojemu se zbog organiziranog kriminala, trgovine drogom i ubojstva trenutačno sudi u Prištini.

Radončić se u optužnici protiv Keljmendija spominje kao pripadnik organizirane kriminalne skupine.

Stranka Savez za bolju budućnost, koje je Radončić predsjednik, reagirala je odmah nakon uhićenja priopćenjem u kojemu se tvrdi da je on potpuno nedužan i da je žrtva “političkih podmetanja”.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.