Saborski zastupnik Hrvatskih laburista Zlatko Tušak napustio je stranku koja nakon njegova odlaska ostaje bez parlamentarnog kluba budući da Tušak za sada ostaje nezavisni zastupnik.

“Podnio sam zahtjev za izlaskom iz laburista”, potvrdio je Tušak u ponedjeljak Hini.

 

  • Tušak nije želio komentirati špekulacije da će se priključiti bivšem stranačkom kolegi Mladenu Novaku koji je otišao u OraH Mirele Holy

 

Glavni je razlog njegova odlaska, kaže, neslaganje s predsjednicom stranke Nansi Tireli.

“Nismo se dogovarali, ni komunicirali o bitnim odlukama i informacijama”, izjavio je Tušak koji kaže da je odluku o izlasku donio ranije, ali ju je odgađao zbog sudbine dviju osoba zaposlenih u Klubu laburista, koje će nakon njegova odlaska ostati bez posla.

Dugo sam već nezadovoljan, ali želio sam da te osobe čim duže imaju posao, ističe.

Tušak nije želio komentirati špekulacije da će se priključiti bivšem stranačkom kolegi Mladenu Novaku koji je otišao u OraH Mirele Holy, te time omogućiti Holy da osnuje klub u Saboru.

Takvu odluku nisam donio, za sada ostajem nezavisni zastupnik, izjavio je Tušak koji se u Saboru profilirao kao zagovornik radnih i socijalnih prava koja će, poručuje i dalje braniti.

Odlaskom Tušaka i gubitkom kluba, bitno se mijenja pozicija laburista, ne samo u Saboru, nego i pregovorima o suradnji na ljevici pred skore parlamentarne izbore.

Komentiraj