Australski istražni dužnosnici koji su angažirani na potrazi za nestalim malezijskim zrakoplovom na letu MH370 kazali su u petak da su “sve više uvjereni” da je ostatak zrakoplova pronađen na francuskom otoku Reunion pripadao nestalom Boeingu 777.

“Sve više i više smo uvjereni da su to ostaci zrakoplova s leta MH370”, kazao je ravnatelj Australskog ureda za sigurnost prometa koji vodi operacije potrage u Indijskom oceanu.

“Nastavljamo raditi s našim francuskim i malezijskim kolegama kako bi analizirali sve raspoložive informacije, no iako nismo 100 posto sigurni, nadamo se da ćemo vrlo brzo doći do tog stupnja sigurnosti. Nadamo se doći do toga u iduća 24 sata”, kazao je australski dužnosnik.

Ostaci pronađeni na francuskom otoku Reunion u Indijskom oceanu biti će prebačeni u Francusku kako bi se utvrdilo pripadaju li oni nestalom zrakoplovu Malaysia Airlinesa MH370, priopćio je u četvrtak malezijski premijer Najib Razak kazavši da inicijalna izvješća navode da je vrlo vjerojatno da dva metra dug dio olupine, koji je pronađen u srijedu, pripada Boeingu 777.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa na letu MH370 iz Kuala Lumpura za Peking, koji je misteriozno nestao u ožujku 2014. godine, jedini je Boeing 777 koji je nestao nad oceanom. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Ostaci trebaju biti prebačeni u Toulouse, grad na jugu Francuske u kojemu je najbliži ured francuskog tijela za istragu zrakoplovnih nesreća (BEA), kako bi se čim prije utvrdile činjenice.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
je francuski savjetnik za globalno liderstvo (global leadership fellow), trenutačno zaposlen u Svjetskom ekonomskom forumu. Diplomirao je na Kennedy School of Government na Harvardu. Radio je u financijskoj industriji, osobito u Londonu i New Yorku, gdje danas živi. On pruža pogled izvana na Hrvatsku i njenu ekonomiju.