Google Maps

Dijelovi krila pronađeni na obali francuskog otoka Reunion u Indijskom oceanu mogli bi biti ostaci zrakoplova Malaysia Airlines s leta MH370 iz Kuala Lumpura za Peking, koji je misteriozno nestao u ožujku 2014. godine.

Tako tvrdi bivši vojni pilot Xavier Tytelman, kojem je jedan stanovnik Reuniona poslao niz fotografija koje prikazuju ostatke zrakoplova.

Policija s Reuniona, koja je pregledala ostatke, smatra da su bili u vodi oko godinu dana, što se opet poklapa s nestalim zrakoplovom.

Tytelman je za britanski Telegraph rekao kako ima smisla da olupina malezijskog zrakoplova ispliva u Indijskom oceanu te kako sada tu mogućnost ispituju francuska policija, ali i australska. Prvi bi rezultati ispitivanja olupine mogli biti poznati već za nekoliko dana.

Ako je to uistinu komad nestalog malezijskog Boeinga, ispostavit će se da su tragači za olupinom tragali na krivom mjestu, nekoliko tisuća kilometara istočno od Reuniona.

‘Prerano je za reći kojem avionu pripada komad, tek smo ga jutros pronašli’, kazao je za CNN predstavnik lokalne policije Christian Retournat.

Komentiraj

FOTO:Google Maps
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.