‘OSOBNI RAZLOZI’: Pomoćnik ministra obrane ponudio ostavku

0
1
09.12.2016., Varazdin - Sastanak ministara obrane Americko-jadranske povelje kojem su nazocili ministri obrane drzava clanica Povelje Albanije, BiH, Crne Gore, Makedonije i SAD-a te ministri obrane Kosova, Slovenije i Srbije u svojstvu promatraca. U hotelu Trakoscan nakon sastanka potpisana je Zajednicka izjava ministara obrane Americko-jadranske povelje. Ministar obrane Damir Krsticevic i pomocnik Nikola Brzica. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Nikola Brzica, pomoćnik ministra obrane za obrambenu politiku, ponudio je ostavku iz, kako je naveo, osobnih razloga. Damir Krstičević, ministar obrane, potvrdio je za Jutarnji list da mu je pomoćnik ponudio ostavku te dodao kako će o tome još razgovarati s Brzicom i tek nakon toga odlučiti hoće li je prihvatiti ili ne.

Sugovornici Jutarnjeg tvrde kako je glavni razlog Brzičine ostavke ostanak nekadašnjeg pomoćnika ministra obrane za obrambenu politiku Zorana Drče u Ministarstvu obrane. Drugi razlog za ostavku je navodno nezadovoljstvo Brzice što usprkos mnogobrojnim obećanjima nije imenovan za državnog tajnika.

Brzica je za pomoćnika ministra obrane imenovan u veljači 2016. godine, u mandatu Josipa Buljevića, a nakon dolaska na tu dužnost, dao je Drči do znanja da ne računa na njega iako ga je ostavio da radi u njegovoj službi na čelu jednog od sektora.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here