Na temelju udruge “Blokirani”, koja protekle tri godine zagovara rješenje za 330 tisuća blokiranih hrvatskih obitelji, osnovana je nova politička stranka pod nazivom “Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku”

Time je udruga Blokirani odlučila da se iz razine već dobro poznate građanske udruge organizira i kao demokratska, politička stranka koja okuplja blokirane hrvatske građane i sve ostale građanke i građane Republike Hrvatske, priopćila je u subotu ta stranka.

Ciljevi stranke su moratorij na ovrhe, deblokadu imovine i računa građana, novi Ovršni zakon, usuglašavanje Stečajnog zakona sa Zakonom o osobnom bankrotu čime se automatski deblokira 330 tisuća obitelji, smanjenje porezne represije i zabranu deložacija iz jedine nekretnine.

“Blokirani” (skraćeni naziv) navode kako bi osnovne ciljeve ostvarili najduže godinu dana od datuma registracije stranke, uključivši period parlamentarnih izbora, te saziva Hrvatskog sabora i Vlade.

Za predsjednicu stranke  na osnivačkoj skupštini, održanoj u četvrtak u Zagrebu, jednoglasno je izabrana dosadašnja predsjednica istoimene udruge, Miriam Kervatin, njezin je zamjenik Mario Strinavić, a glavni tajnik Sarajko Baksa.

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXiSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.