Za supredsjednike nove političke stranke Slobodna Hrvatska na osnivačkoj skupštini održanoj u subotu u Zagrebu izabrani su Dražan Dizdar, Damir Trnačić i  Antonio Dražović.
 Za glavnog tajnika stranke izabran je Dušan Cvetanović, a izabrano je i 25 članova Središnjeg odbora i pet članova Nadzornog odbora, priopćeno je iz Slobodne Hrvatske (SH).
 SH ističe kako su se na osnivanje nove političke stranke odlučili nakon što je dvije trećine aktivnih članova Živog zida, nezadovoljnih načinom vođenja stranke, pristupilo inicijativi Slobodna Hrvatska.
“S obzirom na to da je aktualno vodstvo Živog zida blokiralo demokratski razvoj stranke, bilo je neizbježno osnovati novu političku stranku kako bi se osigurao kontinuitet razvoja Živog zida, ili bolje reći njegova trasformacija u ozbiljnu, stručnu i visoko organiziranu političku stranku kakva će biti Slobodna Hrvatska”, naglašava se u priopćenju.
 Ističu da je SH političko-aktivistička stranka koja će svoj rad temelji na humanizmu te će se u svom političkom djelovanju “beskompromisno zalagati za humanističke vrijednosti” koje su, ističu, temeljito ugrožene. Osnovni cilj djelovanja stranke bit će stvaranje pravednijeg, socijalno osjetljivog i ekonomski održivog društva, što postojeće političke stranke nisu u stanju, navodi se uz ostalo u priopćenju SH-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.