Osnivač i izvršni direktor Ashley Madison, dating web stranice za oženjene, Noel Biderman, podnio je ostavku. U priopćenju se navodi kako je njegov odlazak ‘u najboljem interesu tvrtke’, prenosi BBC. Posljednjih su se dana dogodila i dva samoubojstva koja su povezana s hakerskim napadom.

Vodstvo će preuzeti menadžerski tim dok se ne imenuje novi izvršni direktor. Podaci sa više od 33 milijuna računa ukradeni su u hakerskom napadu. Stranica je popularna, ali i kontroverzna jer ljudima daje priliku da imaju ljubavne afere.

 

  • “Prilagođavamo se napadu na naše stranice. To su napravili keiminalci. Natavit ćemo pružati jedinstvenu plarformu našim članovima diljem svijeta”, navodi se u priopćenju tvrtke. “Aktivno surađujemo s međunarodnom policijom kako bi uhvatili odgovorne”.

 

Ponuđena je i nagrada od pola milijuna dolara za informacije koje bi dovele do otkrivanja ili uhićenja hakera. Grupa hakera, koja se naziva Impact Team, upala je na server stranice i ukrala veliku količinu podataka, među njima i 200 tisuća e-mailova Noela Bidermana.

Biderman je stranicu pokrenuo 2001. godine kako bi ženama i muškarcima ponudio jednake mogućnosti za izvanbračne susrete.

Komentiraj