Više desetaka vojnika američkih specijalnih snaga koje je administracija predsjednika Baracka Obame prošlog mjeseca odlučila poslati u Siriju, uskoro će stići na teren, rekao je u nedjelju jedan visoki američki dužnosnik.

“Oni će uskoro tamo stići”, rekao je specijalni izaslanik američkog predsjednika za međunarodnu koaliciju protiv skupine Islamska država Brett McGurk ne želeći otkriti pojedinosti.

Njihova je uloga organizirati lokalne snage koje se bore protiv IS-a na sjeveru Sirije, podsjetio je diplomat u emisiji “Face the Nation” na kanalu CBS.

Predsjednik Obama je krajem listpada dao zeleno svjetlo raspoređivanju najviše 50 vojnika specijalnih snaga u Siriji, s neborbenom ulogom savjetnika.

To će biti prvo službeno raspoređivanje američkih snaga na sirijskom teritoriju od počeka međunarodne borbe protiv skupine Islamske države.

Komentiraj

FOTO:Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.