Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković u intervjuu za Jutarnji list poručio je kako mu je jedna od velikih briga Petrokemija. “Trenutno tražimo pravi način i uvjete kreditiranja. Prijedlog modela trebao bih dobiti najkasnije do sutra, a onda raspraviti s upravom Petrokemije o njemu”, kaže Orešković.

Dodaje da je i na godišnjem odmoru i dalje stalno na mobitelu i u kontaktu s vrojnim investitorima koji žele doći u Hrvatsku. Kazao je i kako nije bio politički eksperiment jer nikada nije ni dobio pravu priliku.

“Došao sam iz velike tvrtke gdje se puno radi, a malo priča. Kada sam postao predsjednik Vlade, shvatio sam da se ovdje samo priča, a vrlo malo radi”, rekao je Orešković uz obećanje da će do kraja mandata raditi s istim žarom kao i prvog dana.

Najavio je kako će s obitelji ostati u Hrvatskoj. Najveće šanse na izborima u rujnu daje Mostu nezavisnih lista, te smatra da je Petrov sa suradnicima smislio kvalitetan program. “Znam da ću brzo biti zaboravljen, da me mediji ni javnost više neće trebati, no ja ću i dalje raditi sve što je u mojoj moći za dobrobit ove zemlje, samo s neke druge pozicije”, zaključio je Orešković u razgovoru za Jutarnji list.

Komentiraj