– Novi hrvatski premijer Tihomir Orešković sudjelovat će sljedeći tjedan prvi put na summitu čelnika zemalja članica EU-a u Bruxellesu i sastati se čelnicima europskih institucija, objavljeno je u petak u Bruxellesu.
Glasnogovornica Komisije Natacha Bertaud u petak je objavila da će predsjednik Europske komsije Jean-Claude Juncker u sljedeći četvrtak prije početka summita EU-a primiti premijera Oreškovića.
Iz Europskog parlamenta su također najavili da će se njegov predsjednik Martin Schulz u četvrtak sastati s premijerom Oreškovićem.
Čelnici 28 zemalja članica okupit će se sljedeći četvrtak i petak na sastanku Europskog vijeća, pod predsjedanjem njegova predsjednika Donalda Tuska.
Na dnevnom redu je prijedlog za dogovor s Velikom Britanijom, koji bi trebao omogućiti ostanak te zemlje u Europskoj uniji te izbjeglička i migrantska kriza, koja se još ne smiruje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.