Premijer tehničke vlade Tihomir Orešković izjavio ja u ponedjeljak kako ne zna za 100 tisuća kuna troška njegove obitelji na ljetovanju u opatijskoj vili Costabelli , uvjeren je da nije toliko potrošeno za catering, te je istaknuo će sve te troškove platiti.

 

Orešković je u ponedjeljak u Karlovcu za posjeta tvornici HS produkt zamjerio novinarima što je “glavno pitanje” bilo ono o trošku njegove obitelji, a ne jedna “sjajna priča kao što je tvornica HS Produkt. Izrazio je nadu “da ćemo se u Hrvatskoj uskoro baviti i pametnijim pričama nego  gdje ljetuje premijer.”

“Više saznam kroz medije o svojem ljetovanju, još nisam vidio fakturu,  Ne znam za tih 100 tisuća. Moje dvoje djece i supruga i ja kad sam u tih par tjedana  kroz vikend bio tamo, 100 posto sam uvjeren, da nismo toliko potrošili.  Kao zaštićena osoba  imam i osiguranje, mislim da su tu i ti troškovi, makar ne znam, jer nisam vidio fakturu. Kad vidim fakturu pokrit ću troškove za moju obitelj, ali evo to čekam, fakturu, rekao je Orešković.

Prema pisanju Jutarnjeg lista  obitelj premijera Oreškovića u vilu Costabella u Opatiji je stigla u ponedjeljak, 13. lipnja te ju je napustila u nedjelju, 10. srpnja. U tih 28 dana troškovi cateringa iznosili su navodno 85.113 kuna. Obitelj je vilu koristila i u danima oko Uskrsa. Tada su, prema neslužbenim informacijama, na catering potrošili 15-ak tisuća kuna, a u vili su se zadržali četiri dana.  Obitelj Orešković na uslugu dostave hrane iz hotela za vrijeme boravka u opatijskoj vili potrošila je navodno 100.113 kuna, piše  današnji Jutarnji list.   Lista također navodi i da je  za vrijeme Milanovićeve Vlade 2015. za catering potrošeno 295 tisuća kuna.

Na pitanje o budućem angažmanu, u poslu ili politici, Orešković je rekao da je Hrvatskoj pomagao kroz neke investicije i u vrijeme  SDP-ove vlade, te da će i nakon ovih stečenih iskustva u politici pomagati Hrvatskoj koja ima golemi potencijal iako, rekao je, ima i puno prostora za promjene i drugačiji rad.

Neću zatvoriti vrata, aktivirao sam se nakon što sam ostavio dobru plaću, svjetsku plaću, ostat ću tu, ostat ću u Hrvatskoj, apsolutno, rekao je.

Na pitanje je li našao novi posao odgovorio “nisam još ništa našao, to će biti nova tema”

“Tu sam još ćete čuti za neke investicije, još radim, jer ja sam takav, to je moj DNK, ako mogu pomoći da se podigne naša investicijska klima, maksimalno ću se truditi i još ovaj tjedan ćete čuti za jednu jako pozitivnu investiciju i tako do kraja”.

Na pitanje zatvara li vrata politici  Orešković je odgovorio “Never say never, kak’ se kaže”.

Komentiraj