Premijer tehničke Vlade Tihomir Orešković ocijenio je u srijedu da njegova vlada novoj vladi ostavlja dobru startnu poziciju, ističući kako je nužno ustrajati na fiskalnoj disciplini, nastaviti s provedbom reformi te poboljšati upravljanje javnim tvrtkama.

“Ne se opustiti, provesti reforme, jer bez njih nema dodatnog rasta” poručio je Orešković budućoj vladi na sjednici na kojoj je, sukladno zakonskim odredbama, usvojeno izvješće koje je Oreškovićeva Vlada pripremila za buduće “stanovnike” Banskih dvora.

Orešković je posebno istaknuo nužnost porezne reforme te velike mogućnosti za uštede u javnoj nabavi.

Za svoju je Vladu rekao da je kao cilj imala sređivanje javnih financija i ekonomije te ubrzanje ekonomskog rasta i standarda građana.

“Nismo uspjeli sve što smo htjeli, ali ono što smo napravili, napravili smo dobro i to se danas vidi”, rekao je Orešković, navodeći kako su svi ekonomski pokazatelji danas bolji od predviđanja.

Komentiraj

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.