Hrvatski premijer Tihomir Orešković izjavio je u ponedjeljak da ne vidi “nikakvih problema” u činjenici što je imenovao Jakšu Puljiza za koordinatora rada svih ministarstava, ističući da je riječ o stručnjaku.
 “Ja sam prije dva tjedna javno rekao da imam CIO (Chief Integration Officer) i tu ne vidim nikakav problem. Čovjek je stručnjak, doktor filozofije, zna svoj posao i tu je važno da možemo koordinirati ministarstva i da krenemo raditi. Tu ne vidim nikakvih problema sa svoje strane”, rekao je Orešković dolazeći na summit čelnika EU-a i Turske u Bruxellesu.
 Dodao je da je prošli tjedan, “čak i subotu radio s Puljizom i ministrom financija Zdravkom Marićem na jednom dokumentu koji je poslan Europskoj komisiji”.
  Jakša Puljiz je nestranački stručnjak za europske fondove, a u prethodnoj vladi bio je zamjenik SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića.

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.