Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić održao je u ponedjeljak konferenciju za novinare, na kojoj je progovorio o unajmljenom stanu. Podssjetimo, Orepić je unajmio stan od 62 kvadrata, koji mjesečno košta pet tisuća kuna, od čega on za njega izdvaja 313 kuna.

Orepić se slaže kako je stan skup, te je objasnio kako je došlo do njegovog najma. “Znači kad sam postao ministar, uselio sam tu kod bliže rodbine u Zagrebu i mjesec dana sam bio tu. Istovremeno sam podnio zahtjev za rješavanje stambenog pitanja. Vrlo bitan podatak je da je bio jedan službeni stan na raspolaganju, koji je čekao jednog dužnosnika da se opredjeli i on se opredijelio za taj stan pa smo po uputama DUUDI-ja krenuli na tržište”, kaže Orepić, prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetio je kako smještaj ministra unutarnjih poslova podrazumijeva i neke sigurnosne kriterije koji moraju biti zadovoljeni. “Međutim, je li skup? Jest, potpuno se slažem. Do nekog konačnog rješenja, uistinu ću participirati u tim troškovima, ako ne u cijelosti, onda u značajnom dijelu, dok se ne nađe neko značajno rješenje. Ako se nađe”, poručio je ministar.

Na pitanje da se usporedi sa drugim MOST-ovim ministrima po pitanju štedljivosti, Orepić kaže kako su karte otvorene, a neka ga ocjenjuju po njegovom radu. “Vjerujte, puno je poteza povučeno, koji su uštedjeli već značajna sredstva u proračunu u ovom i ministarstvima koje vode ministri iz MOST-a”, kaže Orepić.

Poručio je kako nema konačan odgovor hoće li ostati u stanu u kojem trenutno živi, ili će pokušati pronaći drugi, jeftiniji smještaj. “Jesam li pogriješio? Ne znam, vi procijenite”, zaključio je Orepić.

Komentiraj