Bivši ministar unutarnjih poslova, Mostov Vlaho Orepić, u srijedu je za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako mu nije žao zbog onoga što je izrekao dan nakon što ga je premijer Andrej Plenković razrješio. Podsjetimo, Orepić je pozvao narod na reakciju nakon što je premijer Plenković smijenio Mostove ministre.

“Riječ je o zlonamjernoj interpretaciji. No, narod treba znati i formirati stav prema činjenici da je gospodin Plenković doslovno uzurpirao izvršnu vlast u RH te da to ima namjeru napraviti i sa Saborom”, rekao je Orepić dodajući da je politička situacija u Hrtvatskoj dramatična, a kao društvo se nalazimo na prekretnici.

“Moramo svi skupa reći hoćemo li se vratiti gdje smo bili zadnjih dvadesetak godina ili imamo presudnu političku i svaku drugu snagu da rasterećeni krenemo u budućnost”, kazao je ističući kako je njegova jedina namjera bila upozoriti građane da su lokalni izbori prvi i ključan test za promjene.

Upitan u kakvim odnosima je bio s kolegama u Vladi, Orepić odgovara da je sa svima bio u konkretnim odnosima, ali se nije ustručavao svakome reći što mu dužnost nalaže. “Martina Dalić nije baš sklona takvim odnosima. Voli biti “iznad” a to joj okolnosti ne dopuštaju. Očito ju je politika razmazila”, zaključio je za Slobodnu Dalmaciju Orepić.

Komentiraj