Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Aplauz Teatar donose vam 14.prosinca 2015 u 19 30 sati veliko iznenađenje za obožavatelje glazbenog kazališta – Mjuzikl Orašar, prema motivu istoimenog baleta. Ulaznice, po cijeni od 100 kuna, mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili na www.lisinski.hr.

Orašar je širom svijeta poznat kao spektakularna baletna predstava nastala na čudesnu glazbu Petra Iljića Čajkovskog. Dvorana Lisinski vam sada nudi i otvara novu dimenziju ovog veličanstvenog djela. U produkciji Aplauz Teatra Orašar se neće predstaviti samo plesom, pokretom ili gestom, nego će zasjati u uzbudljivoj suvremenoj kazališnoj formi – mjuziklu.

S preko trideset izvođača na sceni, Mjuzikl Orašar je zasigurno jedan od najvećih nezavisnih kazališnih projekata u Hrvatskoj. Predstava je namijenjena svim dobnim skupinama, od najmlađih koji priču o Orašaru tek otkrivaju, do iskusnih zaljubljenika u glazbeno kazalište.

Orašar 1crop

“Mjuzikl Orašar” u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Uz njih, autorski tim obuhvaća niz domaćih međunarodno priznatih umjetnika: Vesna Butorac-Blaće, Darko Petrović, Branko Blaće… Gledatelji će zasigurno biti oduševljeni prekrasnim raskošnim kostimima te velikom produkcijom dostojnom mjuzikla i izvan granica Hrvatske. Glavni lik, Klaru, utjelovljuje Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih se pojavljuju i Ivan Đuričić, Goran Malus, Romano Nikolić te mnogi drugi.

Uvod u priču

Na Badnjak građani Beča kupuju posljednje poklone. Gradonačelnik Silberhaus, supruga Ana i njihovo dvoje djece , Klara i Fritz, odlaze kod urara Drosselmayera po samostojeću uru koju su ostavili na popravku. U Drosselmayerovoj radnji Klara spazi lutka Orašara, kojeg je sanjala prethodnu noć kako se pretvara u princa.

Njezinu zainteresiranost za drvenog lutka (koji je zapravo začarani princ) primjeti urar i odluči ga pokloniti Klari na večeri kod gradonačelnika. Tamo su se okupili njihovi najbliži prijatelji s djecom i zabavljaju se uz pjesmu i ples. Pojavljuje se Drosselmayer s urom i posebnim poklonom za Klaru – lutkom Orašarom.

Klara, oduševljena poklonom, nastavlja sanjariti o svom princu. Nakon večere svi gosti odlaze svojim kućama, a obitelj Silberhaus odlazi na spavanje. No, Klara se iskrada iz svoje sobe i Orašaru čita priču. Nekoliko minuta prije ponoći pokraj Klare se pojavljuje urar Drosselmayer, koji je odvodi u bajkovitu priču prema ostvarenju njezinog sna. Koga sve Klara sreće u Zemlji poklona i kakve je avanture očekuju na tom čarobnom putovanju, otkrit će naši mali i veliki gledatelji na samoj predstavi…

Komentiraj