Predsjednica ORAH-a Mirela Holy objavila je u Splitu početak kampanje svoje stranke pred skorašnje parlamentarne izbore. Stranka nekadašnje ministrice i bivše članice SDP-a ide u trku za saborskim mandatima uz slogan “Promijeni smjer”.

Nova – stara savezništva, izgleda, nisu isključena.

Holy je najavila gerilsku kampanju bez kompromisa, saznaje Index.

“Mi poput nekih drugih stranaka imamo koncentraciju biračkog tijela. Najbolji prolaz Orah ima u središnjem dijelu Hrvatske, na području Primorsko-goranske i Istarske županije. Mi jesmo stranka koja je jako ispred svog vremena. Tretiramo naš program kao javno dobro u nadi da će druge političke opcije kopirati naša rješenja jer je to u interesu građana”, rekla je Holy.

Razmatraju li se koalicijski raspleti?

“Postoji mogućnost razgovora. Ukoliko zagovarate politiku javnog interesa i ukoliko se dogovore konkretni rokovi i način provedbe tih projekata, takav jedan prijedlog, ja bih rekla ne programa rada Vlade, nego sporazuma sa građanima, bi stavili na odlučivanje na unutarstranački referendum. S time da je nama apsolutno nemoguća koalicija s bilo kojom opcijom sa desnice”, poručuje Holy.

Na tu temu, doznao je HRT, predsjednica ORAH-a dodaje:

“Bože sačuvaj. Ja bih se prije ubila nego koalirala s gospodinom Karamarkom. To je stranka koja je na kraju krajeva i nepravomoćno osuđena za kriminal i korupciju, koja je veliki izvor zla i općenito ovakve percepcije politike u Hrvatskoj. Dakle, bilo kakva suradnja s HDZ-om ne dolazi u bilo kakvu opciju.”

Komentiraj