Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja rekao je u razgovoru sa Sašom Cvetojevićem kako je buduća Vlada dobila dvojicu potpredsjednika – Karamarka i Petrova. Rekao je kako je to bio inicijalni dogovor kad je Most pristao na Tihomira Oreškovića kao premijera, prenosi portal Jutarnji. “Naša želja je bila da bude nestranački čovjek, a onda kao politička potpora su mu Karamarko i Petrov”, kazao je Grmoja.

“Iskustva s HDZ-om i SDP-om nisu najbolja. Ako gledamo kako se su se ponašali i prema Mostu i PNUSKOK… Imamo indikacije da je Petrov bio cijelo vrijeme praćen i smatramo da je to nedopustivo. Da se koristi u svrhu političkog obračuna. SOA često podsjeća na tortu u kojoj imamo jedan crveni red, jedan plavi pa jedan crveni. Treba postojati jedan stručan i neovisan čovjek koji bi se trudio da u cjelokupni represivni aparat dolaze stručni, a ne odani ljudi”, odgovorio je na pitanje voditelja zašto baš Most mora imati to ministarstvo i znači li to da ne vjeruju HDZ-u.

 Nikola Grmoja je u razgovoru naglasio da su uzdrmali obje stranke, SDP i HDZ, koje su nastojale osigurati da se Most prikloni jednoj ili drugoj opciji.

Jesu li u tome uspjeli? Možete li se pogledati u ogledalo i u svoje birače? Jeste li izdali što ste potpisali? – pitao ga je Saša Cvetojević u emisiji Pressing na televiziji N1.

“Mogu se pogledati u ogledalo. Ni ja ni Petrov se nismo u bilo što ogriješili. Mnogi su kritizirali tripartitnu vladu. Mi smo pokušali to ostvariti ali se pokazalo da su obje stranke ušle u to s figom u džepu i da to nisu htjele. Imamo slučaj Milanovića koji govori o mostobranu kriminalne organizacije, a onda potpisuje za tripartitnu vladu jer se čuo s Karamarkom i znao je da on na to ne može pristati. To je bila igra živaca tko će ostati s Mostom. Da smo s HDZ-om ili SDP-om htjeli mogli smo im se odmah prikloniti, a ne se mrcvariti 45 dana. Odlučili smo se za suradnju sa stranom na kojoj se osjećamo sigurniji. Mi se nismo prodali HDZ-u i nismo sklopili koaliciju u kojoj ćemo samo dizati ruke.”

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.