Danas bi vrhunac toplinskog vala trebao zahvatiti cijelu Hrvatsku. Već u ponedjeljak bilo je ‘pakleno’ vruće, a najtopliji je bio Osijek s 34 stupnja Celzija.

Vrućine nisu popustile ni tijekom noći. Već u 6 sati ujutro u utorak temperature u nekim mjestima i gradovima bile su više od 20 stupnjeva Celzija. Najtopliji su bili Mljet, Dubrovnik, Senj i Split s 24 stupnja Celzija. Opatija i Rijeka mjerile su stupanj niže.

  • Tijekom utorka će biti sunčano i vruće, uz pokoji slabi dašak vjetra. Dnevne temperature u cijeloj zemlji kretat će se između 33 do 38 stupnjeva Celzija.

Najviše temperature očekuju se u unutrašnjosti Dalmacije, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Za regije Zagreba, Karlovca i Rijeke izdano je crveno upozorenje.

U srijedu će se nastaviti slične vremenske prilike kao i prethodnih dana, no navečer se očekuje kratka promjena vremena i blago osvježenje. Temperature će tijekom dana biti vrlo visoke, ponegdje mogu doseći i 40 stupnjeva Celzija.

Potkraj dana sa sjeverozapada će stići naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom te osjetan pad temperature zraka, za desetak stupnjeva.

Meteoalarm izdao je crveno upozorenje u srijedu za gotovo cijelu Hrvatsku osim za sjeverni Jadran i Istru.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.