14:37 Vatrogasci su, uz pomoć kanadera, ugasili manji požar kod škole u Stonu, i iznova probuđene u Ponikvama na Pelješcu te kod Brne na Korčuli, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

13:32 Samo par dana nakon što su vatrogasci ugasili požar koji je poharao Korčulu, kanader se vratio nad Brnu gdje vatra ponovo prijeti kućama.

Prve informacije s terena govore da se vatra ponovo rasplamsala na požarištu koje su vatrogasci već gasili u posljednjem požaru.

“Kanader je pozvan jer je vatra opet planula nedaleko kuća, ali na terenu su lokalne vatrogasne snage i situacija je pod kontrolom. Požar kod Stona u međuvremenu je ugašen”, rekao je glasnogovornik Stožera za zaštitu i spašavanje dubrovačko-neretvanske županije Gorana Cvjetinovića.

10:37 U mjestu Ston na poluotoku Pelješcu u ponedjeljak ujutro planuo je požar, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

“Imamo novi požar poviše škole u Stonu. Riječ je o novom požaru, dakle nije povezan s onima koji su gorjeli od ponedjeljka do subote na Pelješcu”, rekao je Franušić te dodao kako je požar ‘uhvaćen, ali ne i lokaliziran.’

Istaknuo je kako kanaderi i jutros zalijevaju rubove požara koji su u nepunih šest dana opustošili više od 3500 hektara površine.

Inače, u gašenju vatrene stihije na Pelješcu od ponedjeljka navečer do konca vikenda sudjelovale su vatrogasne snage iz cijele Hrvatske.

Komentiraj