Tradicionalnom podnevnom novogodišnjom zdravicom na terasi hotela Kvarner predstavnici Opatije i Primorsko-goranske županije zaželjeli su opatijskim gostima sve najbolje i zahvalili im što su upravo u Opatiji odlučili dočekati novu 2016. godinu, a novoj godini nazdravili su i Opatijski kukali, koji su otvorili sezonu kupanja na opatijskim plažama.

Prigodnu čestitku na deset jezika uputili su opatijskim gostima gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić,  primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i drugi,  a nazdravljalo se pjenušcem iz čaša s ugraviranim poznatim opatijskim motivom – Djevojkom s galebom, koja je gostima darovana kao jedinstveni suvenir i sjećanje na Opatiju.

Nastupili su Puhački orkestar Lovran i Dino Antonić & 4 Shades.

Novogodišnju čestitku danas su uputili i Opatijski kukali, koji su se, već uobičajeno, prvog dana nove godine okupili na plaži Slatina i otvorili sezonu kupanja ispred kipa Djevojke s galebom.

Tijekom novogodišnjih blagdana u Opatiji su otvorena 24 hotela u kojima je novu 2016. dočekalo 4.500 gostiju. Najviše je turista iz Austrije, zatim domaćih, turista iz Italije, Slovenije i Njemačke.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Miljenko KLEPAC
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.