Desetogodišnji dječak teško je ozlijeđen u nedjelju  popodne prilikom bacanja petardi u Kaštel Gomilici zbog čega je hospitaliziran na Dječjem odjelu splitskog KBC-a , doznaje se u policiji.

 Jučer  oko 13 sati u Kaštel Gomilici desetgodišnjak je bacao petarde, a jedna od njih eksplodirala mu je u ruci.  Tom prilikom je zadobio prijelom članka šake i puknuće tetive te je zadržan na liječenju u bolnici.

Desetogodišnjak je prva dječja žrtva petardi, a osim njega sredinom mjeseca teže je ozlijeđen i 32- godišnjak.
Splitska policija još jednom poziva roditelje da djeci ne kupuju pirotehnička sredstva, da im ne dozvole njihovo korištenje, a sve kako bi se spriječile neželjene posljedice, ozljede djece. Ozljede koje nastaju kao posljedica uporabe pirotehnike, upozoravaju u policiji, najčešće su ozljede ruku, šaka  te očiju, i mogu trajno narušiti zdravlje.
“Još jednom upozoravamo kako se pirotehnička sredstva II. i III. razreda mogu koristiti isključivo u razdoblju od 26. prosinca do 2. siječnja, dok je prodaja dozvoljena isključivo osobama starijima od 18 godina. Upozoravamo kako u tom razdoblju nije dozvoljeno korištenje pirotehnike II. i III. razreda u zatvorenim prostorima i prostorima gdje se okuplja veći broj osoba”, napominje Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentiraj

FOTO: Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.