Potpredsjednica Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Milanka Opačić poručila je u nedjelju s proslave Praznika rada u Varaždinu da je “SDP jedina prepreka divljaštvu HDZ-a i Mosta, udaranju po onima kojima je najteže”.

Varaždinska Gradska organizacija SDP-a već 26. godinu organizira tradicionalni Piknik na Dravi kojim se slavi Praznik rada, a čestitku je okupljenim građanima, kojih je zbog hladnijega vremena i povremene kiše bilo nešto manje nego prijašnjih godina, uputila potpredsjednica SDP-a rekavši na početku da smo dobili vladu koja je u prvih nekoliko mjeseci “pokazala da će se sve ono što radi prelamati preko leđa građana i to onih kojima je najteže”, te ustvrdila kako je “sadašnja vlada sve pozitivne trendove naslijedila od prethodne”.

“Vlada Zorana Milanovića u četiri godine nije uzela ni jedno pravo”, rekla je Opačić istaknuvši kako je Milanovićeva vlada uvela red i fiskalizaciju te postavljala neke standarde. “Na taj smo način štedjeli novac – za financiranje mirovina, zdravstvenoga sustava, socijalnih naknada, svega onoga što ljudima treba od države i što je država dužna davati građanima”, izjavila je Opačić dodavši da su tako pokazali da se može bez velikih rezova i bez ‘udaranja po građanima’ Hrvatsku izvući iz krize.

Na izletištu na Dravi potpisivala se peticija protiv poskupljenja dopunskoga zdravstvenog osiguranja.

S tim u vezi Opačić je izjavila kako “nas čekaju puno gore stvari od poskupljenja te police, a to je – uvođenje još jedne nove, dodatne police zdravstvenog osiguranja za koju se još ne zna koliko ćemo je plaćati. Neki kažu do 500 kuna mjesečno. To je udar na bolesne, na zdravstvo, na ono čime smo se ponosili sve ove godine”. Smatra kako je “od 1990. i završetka socijalizma ipak sačuvan zdravstveni sustav koji je bio dostupan svima, a sada mu prijeti privatizacija”.

Ocijenila je kako je “to je rezultat politike HDZ, politike toga ‘poštenog i principijelnog’ Mosta koji ‘brine’ za građane,  a SDP je jedina prepreka ovakvome divljaštvu HDZ-a i Mosta koje vidimo na sceni, a to je udaranje po onima kojima je najteže i žive od svoga rada”.

Skup u Varaždinu organizirao je novoizabrani predsjednik Gradske organizacije SDP-a Alen Kišić istaknuvši kako “danas slavimo rad – rad koji je u našoj županiji u prosjeku 20 posto manje plaćen nego u drugim dijelovima Hrvatske, bez obzira na to što radimo više i imamo nižu stopu nezaposlenosti“. Kišić je najavio da će se SDP baviti upravo time, da rad bude bolje plaćen, a ne da se oduzimaju prava onim skupinama ljudi kojima su najpotrebnija – umirovljenicima, nezaposlenima i radnicima.

Varaždinski SDP organizirao je proslavu Praznika rada sa zabavnim programom na izletištu na Dravi i podijelio 2500 besplatnih porcija graha. Osim članova SDP-a, na proslavu su došli i članovi Narodne stranke – reformisti predvođeni predsjednikom stranke i saborskim zastupnikom Radimirom Čačićem i predsjednicom varaždinske Gradske organizacije Natalijom Martinčević te članovi HNS-a na čelu s gradonačelnikom Goranom Habušem.

Komentiraj