Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić večeras je u Dnevniku N1 televizije komentirala današnju sjednicu Sabora, na kojoj ponovno nije bilo kvoruma. Naglašava kako oporba nije ništa pokazala, već je većina pokazala da nema stabilnu većinu u parlamentu.

“Nemaju većinu ni u Vladi ni u parlamentu”, kaže Opačić. Ostavke Jandrokovića i Mlakara u Klubu zastupnika HDZ-a nisu problem, dodaje, već je puno veći problem što većina ne funkcionira. “Nema odluka, građani će to brzo osjetiti”, upozorava opačić.

Činjenicu da su u Sabor došoli svi Mostovi zastupnici Opačić objašnjava time da im je stalo da vladajuća većina opstane, jer ‘većina njih više nikada neće biti u parlamentu’. Premijer Tihomir Orešković jučer je najavio kako će on nastaviti pregovore s MOL-om, a Opačić kaže kako joj se čini da je pokleknuo pred Tomislavom Karamarkom.

“Prije dva tjedna Karmamarko je rekao da treba izaći iz arbitraže i tada ju je branio, ali jučer je rekao da ide u direktne pregovore. Mi smatramo da je to loše, ali odgovornost je na njima”, objašnjava.

Kazala je i kako su pri kraju prikupljanja potpisa za izglasavanje povjerenja Karamarku. “Tražimo interpelaciju i njegovu ostavku. Sada je vidljivo zašto mu je stalo da zavlada represivnim aparatom. Zato da prikrije ono što polako izlazi iz njihovih redova. To su ovi ugovori objavljeni prije dva dana i svjedočenje Joze Petrovića”, kaže Opačić.

SDP-ova potpredsjednica na kraju je rekla kako SDP priželjkuje nove izbore jer ova Vlada ne radi ništa. “Ona razara ono što smo mi radili 4 godine. Mi bismo lako mogli nastaviti tamo gdje smo stali. Ako ova Vlada ovako nastavi raditi s odlukama na telefonskim sjednicama, to neće bit dobro za državu i bilo bi poštenije ići na nove izbore”, zaključila je svoje gostovanje na N1 Opačić.

Komentiraj