Sudancu koji je propješačio tunel preko La Mancha i iz Francuske prešao u Veliku Britaniju sudit će se zbog ometanja željezničkoj prometa, objavio je u četvrtak britanski sud.

Abdul Haroun, iz ratom zahvaćene regije Darfur, dobio je na Badnjak azil od britanskih vlasti, što je kritizirala tvrtka Eurotunnel jer ohrabruje druge imigrante na taj opasan potez.

Haroun je hodao gotovo dvanaest sati po mrklom mraku, izbjegavajući ultrabrze vlakove i nadzorne kamere, prije nego što ga je britanska policija u kolovozu prošle godine uhitila kod britanskog kraja tunela u Folkestoneu.

Tisuće migranata kampiraju u francuskim lukama Calais i Dunkirk pokušavajući na sve moguće načine ući u Britaniju, često i vješajući se na kamione i vlakove. Haroun je prvi koji je uspio pješice prijeći tunel dug 50 kilometara.

Osuđen je i zatvoren gdje je bio do 4. siječnja kada je pušten na slobodu uz jamčevinu.

Najveća kazna za počinjen prekršaj su dvije godine zatvora. Sutkinja Adele Williiams odredila je nastavak suđenja za 20. lipnja na sudu u Canterburyu.

Komentiraj

FOTO:Getty Images)
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.