U poplavama u Kini izazvanim obilnim kišama život je izgubilo 114 osoba a još se 111 vodi kao nestalo, prenose u nedjelju državni mediji.

U odronima tla uništeno je više od 50 tisuća kuća a oštećeno više od 150 tisuća, objavile su vlasti pokrijane Hebei, prenosi kineska državna novinska agencija Xinhua.

Oluje i obilne kiše proteklih sedam dana pogodile su mnoga područja zemlje od glavnog grada Pekinga preko središnje pokrajine Shandong do pokrajine Guangxi na jugoistoku zemlje.

Vlasti pokrajine Henan u središnjoj Kini kazale su agenciji Xinhua da je više od 7 milijuna ljudi moralo napustiti svoje domove a u susjednoj  pokrajini Hebei evakuirano je gotovo devet milijuna ljudi.

U poplavama koje su izazvale snažne ljetne kiše ukupno je u Kini život izgubilo više od 200 osoba a uništeno je više od  1,5 milijuna hektara usjeva.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.