Josip Glasnović osvojio je 24. medalju za Hrvatsku na ljetnim olimpijskim igrama od samostalnosti, a sedmu zlatnu postavši olimpijski pobjednik u trapu u Rio de Janeiru.

Dosada su zlata za Hrvatsku osvajali rukometaši, 1996. u Atlanti i 2004. u Ateni, dizač utega Nikolaj Pešalov u Sydneyu 2000., atletičarka Sandra Perković u bacanju diska u Londonu 2012. i strijelac Giovanni Cernogoraz u trapu u Londonu 2012. Glasnović je tako “naslijedio” upravo svog reprezentativnog kolegu kao olimpijski pobjednik u trapu.

Usto, hrvatski su sportaši osvojili i sedam srebrnih (dva u veslanju te po jedno u atletici, gimnastici, košarci, vaterpolu i plivanju), te 10 brončanih odličja (po tri u tenisu i taekwondou i po jedno u dizanju utega, streljaštvu, veslanju i rukometu).

Komentiraj

FOTO:HINA/ Damir SENČAR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.