U sjedištu Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u švicarskom Miesu u petak je održan ždrijeb skupina košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru ove godine.

U skupini A igrat će SAD, Venezuela, Kina, Australija, te pobjednici dva kvalifikacijska turnira, dok će u skupini B igrati Argentina, Španjolska, Brazil, Litva, Nigerija i jedan od pobjednika kvalifikacijskih turnira.

Kvalifikacijski turniri će se igrati u Torinu, Beogradu i Manili, a nakon njihovog završetka bit će poznato koje će tri reprezentacije izboriti OI i u kojim će skupinama biti smještene.

Da bi izborila Rio de Janeiro, hrvatska reprezentacija mora pobijediti u Torinu (od 4. do 9. srpnja) gdje će igrati u skupini B protiv domaćina Italije i Tunisa. U skupini A su Grčka, Meksiko i Iran. Prve dvije reprezentacije iz skupina igrat će polufinale, a pobjednik kvalifikacija ide na Olimpijske igre.

SKUPINE NA OI:

SKUPINA A: SAD, Venezuela, Kina, Australija, Q1, Q2
SKUPINA B: Argentina, Španjolska, Brazil, Litva, Nigerija, Q3

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.