Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojivši maksimalnih 24 boda u natjecateljskoj grupi C plasirala se na Superfinale FINA Svjetske lige, samo prve momčadi iz dvije grupe imaju izravan nastup na Olimpijskim igrama u brazilskom gradu Riju 2016. godine.

Turnir se igra u talijanskom Bergamu od 23. do 28. lipnja. Hrvatska će se u grupi A boriti s reprezentacijama Brazila, Kine i Mađarske.

U grupi B natječu se reprezentacije Australije, Italije, Sjedinjenih američkih država i Srbije.

“Grupa je očekivana. Znali smo da ćemo dobiti jednu od dvije europske reprezentacije. Važno je osigurati dobar plasman u grupi, kako bismo dobili što bolju poziciju za ono što nas očekuje dalje”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

“Započeli smo uvodni dio priprema s igračima Mladosti, a ovaj tjedan nam se priključuje Antonio Petković koji dolazi iz Italije. Ostali igrači imaju klupske obaveze za Final 6 Eurolige. Okupljanje pune reprezentacije je 7. lipnja u Šibeniku. Imamo samo dva tjedna za pripreme i iskoristit ćemo ih za regeneraciju igrača, za taktičke zamisli koje trebamo dovesti do nivoa koji nam je potrebam na turniru u Bergamu”, bio je jasan Tucak.

Termini utakmica Hrvatske u Grupi A:

23.6. u 18.40 sati    Brazil – Hrvatska

24.6. u 17.20 sati    Mađarska – Hrvatska

25.6. u 18.40 sati    Kina – Hrvatska

Komentiraj