Hrvatski atletičar Stipe Žunić plasirao se u finale natjecanja u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, on je zauzeo osmo mjesto u kvalifikacijama s hicem od 20.52 metara.

Žunić je u sva tri hica bio blizu kvalifikacijske norme, koja je iznosila 20.65 metara, u prvoj je seriji bacio 20.52m, u drugoj 20.47m, a u trećoj 20.32m, no kako je samo šest od 34 bacača prebacilo normu, 25-godišnji Zadranin uspio je izboriti nastup u finalu koji je na programu već večeras od 1.30 sati iza ponoći po hrvatskom vremenu.

Žunićev osobni rekord na otvorenom je 20.68m, a postavio ga je prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Zurichu gdje je zauzeo četvrto mjesto, dok je ove sezone najdalje bacio kuglu na 20.60m.

Drugi hrvatski predstavnik u ovoj disciplini Filip Mihaljević nije se uspio probiti kroz kvalifikacije, 22-godišnji Zagrepčanin je s hicem od 19.69m zauzeo 21. mjesto, dok je posljednji koji je izborio finale Jamajčanin O’dayne Richards bacio kuglu 20.40m.

Mihaljević, koji je u ožujku osvojio brončanu medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Eugeneu, u Riju je bacio metar manje od svog najboljeg rezultata na otvorenom ove sezone, u svibnju je bacio 20.71m.

Najbolji u kvalifikacijama bio je Amerikanac Ryan Crouser sa 21.59m ispred Novozelanđanina Tomasa Walsha sa 21.03 i Brazilca Darlana Romanija sa 20.94m.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.