Hrvatska bi na Olimpijskim igrama u Riju trebala osvojiti osam medalja, od čega tri zlatne, predviđa ugledna agencija Infostrada Sports koja se bavi sportskim rezultatima i analizama.

Tako bi se zlatom trebali okititi Sandra Perković u bacanju diska, streljačica Snježana Pejčić u disciplini malokalibarska puška 50 metara trostav, te veslači braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće.

Infostrada nam predviđa dva srebrna odličja u jedrenju, a do njih bi trebali doći Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, te Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn. Također, srebrnu medalju trebali bi osvojiti hrvatski vaterpolisti.

Boksaču Filipu Hrgoviću predviđa se bronca u superteškoj kategoriji, kao i hrvatskim rukometašima

Protekle Olimpijske igre u Londonu bile su najuspješnije za Hrvatsku, koja je tada osvojila šest medalja, tri zlata, jedno srebro i dvije bronce. Zlatne medalje osvojili su Sandra Perković u disku, Giovanni Cernogoraz u streljačkoj disciplini trap, te vaterpolska reprezentacija. Srebrnu medalju osvojio je četverac na pariće u sastavu David Šain, Damir Martin, Valent Sinković i Martin Sinković, a do bronce su stigli hrvatski rukometaši, te Lucija Zaninović u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.