Hrvatski strijelac Josip Glasnović plasirao se u polufinale u trapu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, on je u kvalifikacijama ostvario 120 pogodaka iz 125 pokušaja što je bilo dovoljno za podjelu drugog mjesta s Britancem Edwardom Lingom, dok se branitelj naslova u ovoj disciplini iz Londona Giovanni Cernogoraz nije uspio uvrstiti među šest najboljih, on je sa 116 pogodaka zauzeo deveto mjesto.

Glasnović (33) je u posljednje dvije kvalifikacijske serije održane u ponedjeljak ostvario 48 pogodaka, 25 u prvoj, a 23 u drugoj, što mu je uz 72 pogotka iz prve tri serije u nedjelju bilo dovoljno za ulazak u borbu za medalje.

Cernogoraz (33) je bio odličan u ponedjeljak, ukupno je imao 49 od 50 pogodaka, ali ga je plasmana u završnicu stajao loš nastup u nedjelju kada je imao čak osam promašaja u tri serije.

najbolji u kvalifikacijama bio je 46-godišnji Talijan Giovanni Pellielo sa 122 pogotka. Pellielo je u Londonu bio osmi, ali je u karijeri već osvojio tri olimpijske medalje, broncu u Sydneyu 2000., te srebra u Ateni 2004. i Pekingu 2008.

Ling je u Londonu na domaćem terenu bio 21., ali ima srebro sa Svjetskog prvenstva u Limi 2014.

U polufinale, koji je na programu od 20 sati po hrvatskom vremenu, još će nastupiti Egipćanin Ahmed Kamar koji je imao 119 pogodaka u kvalifikacijama, srebrni iz Londona, Talijan Massimo Fabbrizi sa 118 i Čeh David Kostelecky također sa 118 pogodaka.

U polufinalu će sva šestorica strijelaca pucati po 15 puta, najbolja dvojica plasirat će se u finale u kojemu će imati po još 15 hitaca, a treći i četvrti će raspucavati za brončano odličje.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.