Ovo je veliko razočaranje za mene jer sam na Olimpijske igre došao po medalju, izjavio je boksač Hrvoje Sep.

Sep se nije uspio plasirati u četvrtfinale poluteške kategoriji (81 kg) na Olimpijskim igrama nakon što je u susretu osmine finala izgubio od Brazilca Michela Borgesa jednoglasnom odlukom sudaca 0-3 (28-29, 28-29, 28-29).

Boksač iz Vrbanje nije mogao protiv Borgesa, pet tisuća bučnih navijača u dvorani Riocentro i sudaca, koji mu nisu honorirali očitu nadmoć u drugoj i trećoj rundi.

“Da sam protiv njega boksao u bilo kojoj drugoj zemlji, ja bih pobijedio. Prva runda je bila izjednačena, a u ostale dvije sam ja uputio više neuzvraćenih udaraca. To je tako, svaki njegov udarac udarac pratio je huk s tribina, a moji su prošli u tišini što je vjerojatno utjecalo na suce. On je pametno boksao kad je ostao bez snage, držao je i odugovlačio. Jako sam razočaran”, kazao je Sep, koji nakon Olimpijskih igara prelazi u profesionalce.

“Imam nekoliko ponuda, gotovo je s amaterskim boksom, idem u profesionalce”.

Trener Leonardo Pjetraj također je imao što reći o sucima, ali je zaključio da je ishod dvoboja odredila prva runda.

“Kad boksate s domaćim boksačom onda morate odmah krenuti i ostaviti dojam na suce. To Hrvoje nije učinio,, nije se držao dogovorene taktike i to mu zamjeram. Ostale dvije runde je odradio dobro, pogotovu je u trećoj bio dominantan, ali to na ovakvim natjecanjima protiv domaćeg boksača nije dovoljno. Ovdje je samo valjda pet kvalitetnih sudaca, a ostalo su amateri koji niti ne prate boks. Zato uvijek govorim da je amaterski boks daleko nepošteniji od profesionalnog”, kazao je Pjetraj.

Da je preskočio Brazilca, Sepa bi u četvrtfinalu čekao najbolji borac ove kategorije, trostruki uzastopni svjetski prvak (2011, 2013, 2015) Kubanac Julio Cesara la Cruz.

Naš drugi predstavnik na boksačkom turniru Filip Hrgović je u prvom kolu superteške kategorije (+91 kg) slobodan. U drugom kolu ga očekuje 26-godišnji turski boksač Ali Demirezen koji je također slobodan u prvom kolu. Njihova borba je na rasporedu 13. kolovoza.

Komentiraj