Nogometni klub Hajduk u nedjelju se priopćenjem oglasio o incidentu koji se dogodio u subotu u posljednjim minutama derbija između Hajduka i Rijeke (1:1). Priopćenje splitskog kluba prenosimo Vam u cijelosti:

“Neovisno o namjerama ili motivima osobe koja je ušla u teren neosporno je da se radi o velikom sigurnosnom propustu. Ulazak osobe u teren s predmetom kojim može ozbiljno ozlijediti bilo koga na terenu je nedopustiv, jednako kao i spora reakcija koja je uslijedila nakon toga. Za sigurnost na stadionu su zadužene zaštitarske tvrtke i policija. Naravno da imamo slobodu izbora koju ćemo tvrtku angažirati stoga ne bježimo od odgovornosti, dok će, sigurni smo, policija preispitati svoje djelovanje.

Stanje u hrvatskom nogometu je zatrovano, frustrirajuće i posljedice su pogubne, no mi kao organizator ne smijemo dozvoliti da se ovakav propust ponovi. Svi koji nastupaju na Poljudu, kao i svi naši gledatelji i navijači, moraju se osjećati sigurno. Protiv smo i ne podržavamo nikakav oblik nasilja niti protuzakonitog ponašanja. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da ga na našem stadionu ne bude. Nadamo se da će nam ozdravljenje hrvatskog nogometa u tome pomoći”, stoji u priopćenju Hajduka.

Komentiraj