Odvjetnici glavnoga osumnjičenog pariškog napadača Salaha Abdeslama rekli su u televizijskom intervjuu u srijedu da ga više neće braniti.

“Obojica smo odlučili da odustajemo od njegove obrane”, rekao je odvjetnik Frank Berton u intervjuu za televiziju BFM.

“Ne mislimo da će progovoriti,  iskoristit će pravo da šuti”, kazao je Berton u zajedničkom intervjuu s kolegom Svenom Maryjem.

“U toj poziciji, što i očekujete. Od početka smo govorili … ako naš klijent bude šutio, odustat ćemo od njegove obrane”, dodao je Berton.

“Kada imate osjećaj  da ste došli samo u posjet u zatvor, to je trenutak kad morate donijeti odluku”, kazao je.

Abdeslam odbija odgovarati na pitanja nakon što je u travnju iz Belgije prebačen u Francusku a pretpostavlja se da je ljut zbog neprekidnog nadzora njegove ćelije.

Nakon četiri mjeseca u bijegu, Abdeslam je uhvaćen 18. ožujka u Molenbeeku u bruxelleskoj četvrti poznatoj kao rasadištu islamističkog ekstremizma, gdje je odrastao.

Prebačen je u Francusku gdje se 27. travnja suočio s optužbom za terorizam.

Istražitelji trebaju precizirati točnu ulogu koju je Abdeslam imao u koordiniranim napadima na pariške barove, restorane, koncertnu dvoranu i stadion prošlog studenoga kada je ubijeno 130 ljudi.

Komentiraj

FOTO:fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.