U sjedištu Hrvatske elektroprivrede nedavno je održana 22. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU! koju HEP od 1995. dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za uspješna postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. i najboljim mladim elektrotehničarima.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. Ove godine novčanu nagradu u iznosu od 2500 kuna dobilo je 37 učenika iz cijele Hrvatske, dok je s ovogodišnjim nagradama HEP od 1995. dodijelio ukupno 681 nagradu IMAM ŽICU!.

Dodjeli Nagrade, uz učenike, mentore i roditelje prisustvovali su Zdeslav Matić, pomoćnik ministra gospodarstva, Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba, Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Žarko Bošnjak, viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

“Jedan od strateških ciljeva HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost cijelog znanstveno-istraživačkog, proizvođačkog i graditeljskog potencijala na području energetike u Hrvatskoj. U tome svi mi želimo vidjeti i vas, najbolje od najboljih, bilo u HEP-u, bilo u hrvatskim tvrtkama i institucijama koje rade za HEP – na fakultetima, institutima, u projektantskim i proizvođačkim tvrtkama”, izjavio je Perica Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Dobitnici novčane nagrade u iznosu od 2500 kuna su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu u Hrvatskoj.

Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika trećih razreda koji uče za elektromehaničara.

Partnerske institucije HEP-a u projektu IMAM ŽICU! su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje, kao organizatori državnih natjecanja znanja te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Komentiraj