Jubilarni 5. Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina powered by WOW ovog je vikenda u muzeju Mimara ponovno okupio brojne domaće i inozemne proizvođače ružičastih vina i pjenušaca.

Na podfestivalu Green in Pink sudjelovali su i najbolji proizvođači ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Preko dvije tisuće posjetitelja uživalo je u odličnoj atmosferi i kušalo oko 100 vrhunskih rosé vina. Festival je potvrdio i da promovira ružičasti, optimistični pogled na svijet i život te da svake godine ostvaruje svoj zadani cilj.

Festival je svečanim otvorenjem uveličao gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, koji je simbolično prerezao ružičastu vrpcu i pozdravio ovaj hvalevrijedan projekt po kojem Zagreb na turističkoj karti Europe iz godine u godinu postaje sve poznatiji.

Organizacijski odbor Pink gala humanitarne večeri, Suzana Jovanović, Sanja Muzaferija i Alis Marić
Organizacijski odbor Pink gala humanitarne večeri, Suzana Jovanović, Sanja Muzaferija i Alis Marić

Festival Pink Day poznat je i po svojoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji. Ove godine udruga WOW je na izdvojeni račun prikupljala donacije, ovog puta za Udrugu FB Humanitarci Zagreb u akciji pod nazivom ‘PINK DAY pomaže ugroženim obiteljima’, koja je trajala mjesec dana.

Završetak akcije obilježila je Pink gala humanitarna večera, dio prihoda od ove večere također je odvojen za isti cilj – pomoć obiteljima kojima je uistinu neophodna. Humanitarnu večer svojim nastupom uveličale su slavne ‘The Frajle’, a ukupno je prikupljeno više od 12 tisuća kuna.

DSC_6520

DSC_6313
The Frajle

Na eventu su sve radionice vođene na engleskom jeziku, a izazvale su veliko zanimanje i popunile sva predviđena mjesta. Vinsku radionicu ‘Rosé: All Over Europe’ vodila je ugledna londonska sommelierka Laure Patry, radionicu maslinovih ulja ‘All About (Olive) Oil’ vodio je poznati sommelier za ulje Heinrich Zehetner iz Salzburga, a već proslavljena Jo Ahearne, britanska enologinja kojoj je 2008. dodijeljena prestižna titula Master of Wine, vinsku radionicu ‘Rosé: Croatian Style(s)’.

Program PINK DAY-a vodila je Ljiljana Vinković.

DSC_6555

Više informacija o Udruzi WOW i Pink Dayu možete pronaći na niže navedenim linkovima:

www.womenonwine.com.hr
www.facebook.com/PINK-DAY
http://pinkdayzagreb.com/
www.facebook.com/WOW-Women-On-Wine0
https://www.instagram.com/pinkdayzg/

Komentiraj