Odnosi s Hessenom važna sastavnica suradnje Hrvatske i Njemačke

0
1
Zagreb, 24.04.2017. - Kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet predstavio je HDZ-ov program za Grad Zagreb, pod nazivom – 'Briga za ljude, briga za Zagreb'. Na fotografiji Davor Ivo Steir, Andrej Plenković, Milijan Brkić, Gordan Jandroković. foto HINA/ Daniel KASAP

Premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u Zagrebu s predsjednikom pokrajinske vlade Hessena Volkerom Bouffierom te ministrima i zastupnicima Kršćansko-demokratske unije (CDU) u parlamentu te njemačke pokrajine gdje se od 7. do 11. svibnja održava stranačka klauzura CDU-a, priopćila je vlada.

Plenković je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Hrvatske i Njemačke te odličnom političkom i gospodarskom suradnjom, o čemu svjedoči i vanjskotrgovinska razmjena Hrvatske i Hessena koja pokazuje trajni uzlazni trend.

Premijer je zadovoljan i velikim brojem njemačkih turista koji posjećuju Hrvatsku, od kojih približno 120.000 dolazi iz Hessena u kojoj živi gotovo 50.000 Hrvata.

Bouffier je prenio Plenkoviću pozdrave kancelarke Angele Merkel i istaknuo važnost političke stabilnosti na jugoistoku Europe, osobito u Bosni i Hercegovini.

Razgovaralo se i o ključnim izazovima na razini Europske unije te je izražena želja za nastavkom dobrih političkih odnosa tijačanjem bilateralne suradnje u svim područjima, stoji u priopćenju.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here