Nakon provedene noći na vrhu Dobroštice planine Orjen pripadnici Gorske službe spašavanje Crne Gore i Aviohelikopterske jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore prebacili su u srijedu ujutro ozlijeđenog paraglajdera iz Dubrovnika, 32-godišnjeg Kristijana Boroja do sela Kameno.

Odatle je hrvatski državljanin transportiran u Opću privatnu bolnicu Meljine.

Žalio se na povredu u skočnom zglobu i kralješnici, rekao je voditelj Službe spašava i zaštite Herceg Novog, Aleksandar Škobalj.

 

  • Letio je zajedno s novskim članovima kluba “Adria fly” koji su odmah pozvali PK Subra i Službu spasavanja i zaštite Herceg Novog.

 

 

S Borojem su prebačeni i spasioci, članovi PK „Subra“, hercegnovske Službe spasavanja i zaštite i kluba „Adria fly”, koji su ga u utorak izvukli i s njime dežurali cijelu prethodnu noć na vrhu Dobroštice.

Član dubrovačkog kluba “1234 Fly”, Kristijan Boroje (32), u utorak je letio paraglajderom padinama Orjena i vjerovatno ne mogavši izboriti se s vrtlogom vjetrova udario o stijene vrha Dobroštice visokog 1570 metara. Pao je na izuzetno nepristupačan teren nekih 300 metara od vrha.

Letio je zajedno s novskim članovima kluba “Adria fly” koji su odmah pozvali PK Subra i Službu spasavanja i zaštite Herceg Novog.

Spasilačkim ekipama trebalo je dosta vremena za dolazak do Boroja po velikoj vrućini i opasnom terenu.

“Dubrovačkog paraglajderista pokušali smo evakuirati helikopterom još sinoć”, međutim, tri pokušaja slijetanja na vrh Dobroštice i prihvaćanje povrijeđenog mladića nisu uspjela zbog vjetra i nepristupačnog terena, rekao je Aleksandar Škobalj.

Komentiraj

FOTO:Grgur Zucko/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.