Gotovo stotinu hrvatskih i vojnika iz susjednih zemalja ispraćeno je u ponedjeljak u Afganistan, gdje će sudjelovati u mirovnoj misiji NATO-a “Odlučna potpora”, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Uz 75 vojnika iz četvrtog hrvatskog kontingenta u tu ratom razorenu zemlju otputovat će i vojnici iz zemalja Atlanske povelje – 17 iz Crne Gore, dva iz Albanije, dva iz BiH te jedan iz Makedonije.

“Imajte uvijek na umu kako ste svojevrsni hrvatski poslanici, prepoznatljivi i po zastavi koju ponosno nosite na svojim odorama. Svojim ponašanjem, odnosom prema lokalnom stanovništvu, partnerima i saveznicima, nastavite ponosno obavljati svoje časne dužnosti, baš onako kako su to činili i vaši prethodnici“, rekao je zamjenik ministra obrane Tomislav Ivićna na ispraćaju u vojarni na Plesu.

O važnosti sudjelovanja hrvatskih vojnika u misiji potpore miru govorio je general zbora Drago Lovrić, koji u utorak prestaje obnašati dužnost načelnika Glavnog stožera.

“Djelovanje i izvršavanje zadaća u međunarodnom okruženju dat će vam novi poticaj i postaviti pred vas nove izazove. Vjerujem da ste sposobni nositi se s njima i kvalitetno izvršiti svoje zadaće“, rekao je Lovrić, stoji u priopćenju MORH-a.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.