U srpnju je na Kvarneru boravilo 14  posto više gostiju, a ostvareno je 10 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine,  podaci su iz Turističke zajednice Kvarnera u kojoj ocjenjuju da je riječ o odličnoj turističkoj godini te da se očekuje i odlična posezona.

To je, smatraju,  rezultat marketinških aktivnosti na najvažnijim emitivnim tržištima, s kojih je došlo gotovo 80 posto gostiju, a to su Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija, Mađarska i Češka te Poljska i Slovačka.

Kvarner je u sedam mjeseci ove godine posjetilo gotovo 1,4 milijuna gostiju, a ostvareno je više od 7 milijuna noćenja. To je  5 posto više gostiju i 6  posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, a povećano je i vrijeme prosječnog boravka gostiju na Kvarneru.

Komentiraj

FOTO: Damir Spehar/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.