Hrvatska rukometna reprezentacija u utorak je uvjerljivo slavila protiv Islanda sa 37:28, te u drugi krug prenosi dva boda. Iako su Hrvati i prije utakmice saznali da su sigurni za prolazak u drugi krug, zahvaljujući pobjedi Norvežana protiv Bjelorusije, izabranici Babića večeras su odigrali briljantnu utakmicu, podsjećajući nas na ‘stare dane’.

Naši su rukometaši od samog početka ubacili u ‘petu brzinu’ i praktički već u prvih petnaest minuta osigurali pobjedu. Visoku prednost nisu ispuštali sve do posljednje sekunde. Obrana je na početku utakmice potpuno neutralizirala islandske napade, a i napad je večeras bio odličan, produktivan i razigran.

Marino Marić večeras je odigrao fantastičnu utakmicu, postigavši osam golova. Šest je dodao Štrlek, po četiri Horvat i Čupić, a tri je postigao Marko Kopljar. Kod Islanđana najbolji su bili Sigurdsson i Gunnarson sa po šest golobva.

Hrvatska će u drugom krugu igrati protiv Makedonije, Francuske i Poljske. Francuzi su večeras, iznenađujuće, izgubili od Poljske sa 31:25.

Komentiraj