Njemačka je u nedjelju u Afganistanu pokrenula kampanju odvraćanja izbjeglica od toga da plaćaju kriminalcima za organizaciju dugog i često fatalnog putovanja na koje bi trebali krenuti u želji za novim životom u Europi.

U Kabulu su postavljena dva plakata s porukom na darijskom i paštunskom jeziku, dvama glavnim jezicima u Afganistanu, “Odlazite iz Afganistana: jeste li sigurni?”

Na plakatima je i poveznica sa stranicom “Njemačka u Afganistanu” na Facebooku na kojoj su, između ostaloga, informacije o migracijskim zakonima.

“Ne vjerujte glasinama i lažnim informacijama koje namjerno šire trgovci ljudima o navodno laganom putu do Njemačke i ugodnom životu u Njemačkoj”, stoji u najnovijoj poruci na toj stranici.

“Nemojte riskirati vlastite živote nastojeći pobjeći u Europu”, kaže se u poruci, uz dodatak da su trgovci ljudima kriminalci kojima je jedino stalo do novca.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.