Jedan od najboljih austrijskih skijaša svih vremena Benjamin Raich u četvrtak je objavio prekid svoje bogate karijere tijekom koje je ovaj 37-godišnjak osvojio dva olimpijska zlata, dvaput bio svjetskim prvakom, uz 36 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa.

Raichov odlazak je iznenadio sportsku javnost jer je Benjamin započeo pripreme za svoju 19. sezonu, no krajem ljeta je zaključio da je vrijeme za odlazak.

“Nije stvar u ozljedi, jednostavno sam razmišljajući  o prvoj utrci sezone u Soeldenu zaključio kako zapravo i nemam pravi cilj. Moje trenutno stanje ne omogućava mi borbu za sami vrh. Stoga, ovo je definitivni kraj”, kazao je Raich na novinskoj konferenciji.  Prošle sezone je Raich do postolja došao samo jednom, kada je u ožujku bio treći na veleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu.

Najuspješniju sezonu Raich je imao 2006. kada je bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa, a na OI u Torinu okitio se zlatom u slalomu i veleslalomu. Godinu dana prije u Bormiju je postao svjetkim prvakom u slalomu i kombinaciji. S 441 nastupom i 36 pobjeda u Svjetskom kupu nalazi se na šestom mjestu svih vremena.

Uz Benjamina je na knferenciji bila i njegova djevojka Marlies Schield, a ovaj poznati skijaški par uskoro očekuje prvo dijete.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.